Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, tarım ve hayvancılık şehri Erzincan’da devlet destekleriyle büyüyen işletmeleri yerinde incelemeye devam ediyor. Vali Aydoğdu, beraberindeki İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker ve Erzincan Besi OSB Müdürü Mustafa Emre Erdem ile birlikte merkeze bağlı Ganiefendi köyüne çıkarma yaptı.
Burada faaliyet gösteren AC Nakliyat Besi İşletmesi’ni ziyaret eden heyet, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle modernize edilen tesisi gezdi.
Devlet yarısını karşıladı
İşletmenin, TKDK tarafından sağlanan yüzde 50 hibe oranıyla toplam 7 milyon TL tutarında makine ve ekipman desteği aldığı belirtildi. 1500 hayvan kapasiteli tesiste kullanılan modern ekipmanların, üretim verimliliğini ve hayvan refahını en üst seviyeye taşıdığı gözlemlendi.
“Gururla müşahede ediyoruz”
Tesis yetkililerinden bilgi alan Vali Aydoğdu, devlet desteklerinin sahada somut yatırıma dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Aydoğdu, “Bugün burada, üreticilerimizin yatırımlarının devletimizin sağladığı desteklerle birlikte nasıl katma değere dönüştüğünü gururla müşahede ediyoruz. Yüzde 50 hibe desteğiyle modernize edilen bu tesis, Erzincan’ımızın ekonomisine önemli katkılar sağlıyor” dedi.
“Üretene omuz vermek görevimizdir”
Girişimcilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Vali Aydoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretenin, istihdam sağlayanın ve şehrimize değer katan her bir müteşebbisimizin yanında olmak, onlara omuz vermek bizlerin görevidir. Bu tür modern tesisler Erzincan’ın hayvancılık potansiyelini daha üst seviyelere taşıyacaktır.”